“Moet je echt eerst van jezelf houden voordat je van anderen kunt houden?” Dit was een van de vragen die de deelnemers van The Single Summer Challenge van afgelopen zomer mochten beantwoorden. Doe ik ertoe? Word ik gezien? Wat vinden anderen van mij? Durf ik eigenlijk wel naar mezelf te kijken? Tijd voor het spiegeltje aan de wand…

We zijn dan al gauw geneigd om te zien wat er niet zo “mooi” is. Snel maken we een lijstje van die dingen die we graag zouden willen veranderen aan onszelf. Was ik maar slanker, groter, interessanter, en ga zo maar door. We hebben een ideaalbeeld in ons hoofd, maar het lukt ons niet om daaraan te voldoen.

Gooi dat lijstje snel weg, want niemand is perfect!

Wil jij leren om blij te zijn met jezelf en jezelf leren accepteren? Kijk dan maar eens naar wat je positief vindt aan jezelf. Stel een lijstje samen van grote of kleine, specifieke of algemene dingen die jij mooi vindt aan jezelf als het gaat om uiterlijk, karakter en je relatie met God en de ander. Je leert jezelf accepteren tijdens het samenstellen van zo’n lijst. Spreek het lijstje ook eens hardop uit. Desnoods vraag je aan vrienden wat zij er nog in missen zodat je het lijstje kunt aanvullen.

Ik hoor je denken: Waarom is dat zo belangrijk?

Als jij blij en tevreden bent met jezelf, dan kun jij je goed openstellen voor de ander, en is de kans op een gezonde en duurzame relatie vele malen groter. En dat is nu net waar we naar verlangen!  Als jij jezelf beter leert begrijpen, dan ontdek je ook welke behoefte je hebt binnen een relatie. Deze behoeftes mogen er zijn. Het is belangrijk om die naar de ander te kunnen communiceren. Ieder mens is anders en we zijn allemaal geschapen door God. Hij kent jou vanaf het begin van je bestaan. God weet wat je nodig hebt in dit leven. Jij bent waardevol in Zijn ogen.

Je bent aantrekkelijker als je zowel innerlijk als uiterlijk meer en meer de persoon wordt zoals je bedoeld bent. Het gaat erom dat je echt en oprecht bent naar de ander. Een persoon zonder grote geheimen. Je houdt van jezelf, je weet wie je bent! Je bent een mens die diep geworteld en gegrond is in de liefde van God. Hij wil jou elke dag leiden om je op jouw bestemming te brengen, om de mens te worden, zoals Hij bedoelde.

Herken jij jezelf in het verhaal? Vind jij het ook lastig om van jezelf te houden en je open te stellen voor de ander? Ontdek of singlecoaching iets voor jou kan zijn, ik help je graag verder!

Gods zegen in de ontdekkingsreis op zoek naar de juiste partner.

Enne… vergeet vooral je spiegeltje niet 😉