Ergens in mijn twintiger jaren kwam er een einde aan mijn eerste relatie. Binnen deze relatie heb ik ontdekt hoe fijn het is om verliefd te zijn en het leven te delen. Met iemand op te trekken die mij helemaal accepteert zoals ik ben met al mijn prettige en minder prettige kanten 😉

Ik weet nog goed, het was ergens in de maand oktober. De relatie was beëindigd, ik stond er alleen voor en was op zoek naar woonruimte. Het lukte mij om een zolderkamer met eigen keuken en wc te huren. Op die zolderkamer werd ik enorm op mezelf teruggeworpen. Elke week zag er ongeveer hetzelfde uit. Elke dag ging ik (in het donker) naar het werk en als ik thuiskwam, was daar helemaal niemand. Natuurlijk kon ik wel een praatje maken met de andere huurders, maar daar had ik niet altijd zin in. Ineens was ik opgescheept met mezelf inclusief alle emoties waarvan ik niet eens wist dat ik ze had. Vooral in het weekend miste ik een maatje en realiseerde me: ik ben niet bedoeld om alleen te zijn… HELPPP! In deze periode heb ik wel eens bewust een Kerstdag overgeslagen door dieper onder mijn dekbed te kruipen. Dan hoopte ik dat de kerstdagen gauw weer voorbij waren… Wat voelde ik me toen ellendig!

Als je weet wat je mist wil je weer al te graag iemand ontmoeten waarmee je het leven wilt delen. Natuurlijk niet met de eerste de beste. Ik heb in die tussentijd wel kortere relaties gehad. Ik sprak daar wel over met vrienden en vriendinnen, maar niet al die vrienden zaten te wachten op mijn verhalen. Bestond er in die tijd maar zoiets als Singlecoaching!

En nu ben ik tegenwoordig zelf singlecoach. Het idee is geboren uit een passie die ik heb voor singles én coaching. In de afgelopen periode heb ik veel singles gesproken. Singles van alle leeftijden (25 – 83 jr), elk met hun ervaringen en moeiten op het gebied van de liefde. Dus je zou net zo goed kunnen spreken van Liefdescoach. Het is nu eenmaal zo dat ieder mens op zoek is naar liefde. We zijn nu eenmaal gemaakt om in relatie te zijn met anderen.

Singles zijn alleengaand door diverse omstandigheden, velen voélen zich ook alleen. Er zijn singles (jong en oud) die zelfs depressief raken van eenzaamheid. Kijk maar eens in jouw omgeving voor wie dit geldt. Maak eens een praatje met singles en laat merken dat jij ze ziet. Neem eens een paar minuten de tijd en luister naar hun verhaal, dat doet ze goed.

Sta jij aan het begin van een relatie of heb je al één of meer relaties achter de rug? Je bent nooit te oud om over de liefde te leren. Weet dat een gezonde en duurzame relatie niet uit de lucht komt vallen. Ga ermee aan de slag – LIEFDE is een werkwoord. 

Ben je benieuwd geworden of wil je reageren op dit blog? Neem dan contact op met Love Worx of maak hier een gratis belafspraak. Zeker doen, want ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal! Lieve groetjes van Jacoline