Heb jij de afgelopen tijd ook al zoveel vogels en eenden voorbij zien vliegen? Zeker op de warmere dagen is het druk. Territoria worden goed verdedigd met flink veel geluid: gekwetter, gesnater, gefluit.. Ik word vooral blij van het mooie gezang van de vogels. Zo ontspannend!

Laatst zag ik een kinderprogramma waarin de stem van de presentator werd omgevormd tot het geluid van een zanglijster. Met een speciaal computerprogramma kon deze bioloog/kunstenaar de mooiste vogelgeluiden namaken. Ik ben benieuwd hoe jij klinkt als merel, winterkoninkje of mus 😉

De vogels hebben een territorium waarbinnen ze indruk proberen te maken op een mannetje of vrouwtje. Hoe kun jij in jouw territorium (lees: omgeving) je stemgeluid laten horen? Hoe maak jij indruk op de ander? Natuurlijk kan dit d.m.v. originele foto’s van jezelf of door je favoriete muziek. Maar een stem zegt zoveel meer! Ik zou veel eerder in contact met iemand willen komen door zijn/haar stem, dan alleen door het zien van een foto. Neem de tijd voor écht contact. Pak de telefoon i.p.v. te appen, mailen of chatten.

Maar nog liever zou ik de ander willen zien én spreken! Dan komt er nog een taal bij: de lichaamstaal. Hoe beweegt de ander? Wat zeggen de ogen? Hoe verloopt het spontane contact?  Dat is veel spannender, maar bedenk dat dit een eerste kennismaking is. Je zoekt contact, maar hebt niet direct een relatie. Jij kunt het geweldig vinden om de ander beter te leren kennen, maar wil de ander dat ook? Het gebeurt, vertellen veel singles me, dat het leuke contact na een tijdje toch ineens wordt verbroken. Dan heb je zoveel vragen…

Je kunt allerlei redenen hebben om geen contact te zoeken met een andere “vreemde vogel”. Je bindingsangst of verlatingsangst bijvoorbeeld. Zou het dan toch kloppen dat een dier luistert naar zijn instinct en een mens luistert naar zijn verstand? (C. Buddingh) Speelt het gevoel nog wel een rol? Of beredeneer je dit volledig weg? Dan kan het snel gedaan zijn met die spontane ontmoeting, omdat alle mooie dingen kapot zijn geredeneerd.

Het kan ook zijn dat je eerst voor 100% wilt weten of die ander te vertrouwen is. Hier kom je alleen achter door in contact te komen. Er is helaas nog geen rekenmodel voor ontworpen. Bouw een vriendschap rustig op. Bouw vooral ook veiligheid in voor jezelf en voor de ander. Als je er allebei aan toe bent kun je stappen zetten met elkaar en naar elkaar toe.

Hoe verloopt het nu bij jou? En dan bedoel ik niet met de vogels, maar met de mannen/vrouwen die voorbij komen vliegen op het internet. Hoe maak jij indruk op de ander? Maak jij jezelf zichtbaar en laat jij je eigen geluid horen?

Maak eens een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

Tot horens…of fluits 😉