Ik weet niet hoe het met jou gaat, maar ik ben mijzelf aan het voorbereiden op de komende periode met drie lieve dametjes om me heen. En hoe ik het zo ongeveer vijf weken ga volhouden. Het betekent wel dat ik goed voor mijzelf moet blijven zorgen.

Zo kunnen we met een heel land op slot gaan.  Het is mogelijk om je achter je eigen landsgrenzen te verstoppen. Dit is trouwens ook mogelijk in je eigen huis. Je trekt de gordijnen dicht en er komt geen straaltje licht meer door naar buiten.

We kunnen ons in een lockdown gaan verharden. We laten niemand meer toe, want tja…wellicht heeft de ander Covid19. Het schept afstand en het bouwt niet (meer) aan relaties. De toestand verkilt en het wordt kouder en kouder in ons land, in onze stad en in onze straat.

Maar wat nu als we dit ook doen met ons eigen hart? We laten hier ook geen gevoelens toe. Hoe is het om weer in lockdown te gaan? Wat betekent dit voor een oudere, voor een single, voor een jongvolwassene? Wij zijn in eerste instantie verantwoordelijk voor onze eigen “hartenzorg”. Hoe werkt dit eigenlijk?

Ten eerste moet je leren te luisteren naar je hart. Wat zijn de wensen en verlangens van mijn hart? Wat gebeurt er als ik mij kwetsbaar opstel naar een ander toe? Dat is best spannend, want de ander kan mij kwetsen. Er kunnen ook mooie gesprekken plaatsvinden, waarin je elkaar kunt ontmoeten.

Het is ook mogelijk om een slotgracht en een muur om je hart heen te bouwen. Ik begrijp dat je dit kunt doen. Na een relatie, die niet goed was voor jou, waarin een man/vrouw jou heeft gekwetst, terwijl jij je zo kwetsbaar hebt opgesteld…

Wat hebben we een wijsheid nodig in wie we kunnen vertrouwen en kunnen toelaten in ons hart.  Als de kanalen naar je hart schoon zijn  en hersteld zijn waar dat nodig was, is er weer ruimte voor een nieuwe kans om de liefde van je hart te kunnen ontmoeten.

De keuze is aan jou: Sluit jij je hart in deze periode van lockdown? Of zet je de deur naar je hart weer beetje bij beetje open voor een ander?

Heb jij geen idee wat er nodig is om deze kanalen te reinigen? Of hoe jij je hart kunt openstellen na een scheiding? Bel me dan eens op voor een vrijblijvend gesprek. Ik luister graag naar jouw verhaal en wil je helpen om stappen te zetten op weg naar de partner die bij jou past.