Het lijkt er bijna ‘gewoon bij te horen’: ellendige ervaringen bij het online daten. Geghost worden, opgelicht, of ‘onschuldiger’ een date die in de verste verte niet lijkt op de persoon op de profielfoto. Recent publiceerde een weekblad zelfs een heel artikel waarin die ellende een ‘eigen’ term kreeg: giftige datingtrends. Je zou zó maar vergeten dat daten ook góed kan gaan.  Terwijl dat is wat je wilt, plezierig (en uiteindelijk succesvol) daten. Gelukkig heb je daar ook zelf invloed op.

Afgelopen jaren hoorde ik uit eerste hand de ervaringen van ‘mijn singles’. Zoals van José*.  Zij was duizenden euro’s kwijtgeraakt aan een man die iedere keer weer meer geld van haar vroeg. Het begon met een kleinigheid, maar al gauw werden het bedragen met drie nullen. Wat een verdriet en beschadiging! Ik kan je als coach zeggen dat het wel een tijdje duurt voordat het gif echt uit geest, ziel en lichaam is afgevoerd. (Overigens is zij inmiddels weer gelukkig in de liefde).

‘Gelukkig’ zie ik bij de mensen die ik begeleid een patroon, waar prima wat aan te doen is. Vaak zijn het mensen die zich ophouden in een eigen online bubble. In afzondering. Dit is lang vol te houden, omdat men elkaar toch niet zo goed kent. Hij of zij is op afstand en jij ook.

Dat wens ik anders voor al mijn singles. Juist omdat ik voor liefdevolle verbinding ga in plaats van afstand. Daarom is het  nodig ánders te daten dan vanuit je online bubble. Kom eruit! Letterlijk: naar buiten ermee!

  • Wil je gesprekspartner niet ‘naar buiten’? Weet dan gelijk, dat er iets echt niet goed zit. Twijfel niet, maar stop het contact.

  • Betrek een vriend of vriendin bij je dating-avonturen: twee zien meer dan één als het gaat om voorkomen dat jij door een ‘nepper’ wordt vergiftigd.

  • Met ál je zintuigen erbij weet je véél sneller echte liefde erin kan zitten.

En vind je dit nu nog te moeilijk? Ik help je er graag bij!

* Natúúrlijk een verzonnen naam. Ik sta voor de veiligheid van mijn coachees.